הלוואות לעסקים בהקמה - אילו אפשרויות קיימות לקבלת הלוואה לעסק ללא פעילות?

יש לכם עסק בהקמה או עסק חדש?
מחפשים הלוואה או מימון לעסק ולא יודעים להיכן לפנות?
הגעתם בדיוק למקום הנכון!
אנחנו נדאג לכך שתוכלו לקבל מימון או הלוואה עבור העסק החדש שלכם, גם אם אין לכם עדיין ממש פעילות רווחית בעסק או דוחות רווח להציג לשם כך.
אנשים רבים חולמים על הקמת עסק חדש שיניב להם גם רווח כספי נאה וגם תחושת סיפוק משמעותית. אחד המכשולים העיקריים בדרך למימוש החלום הוא מימון - עסקים קטנים תמיד מתקשים לגייס אשראי ובפרט זהו המצב כשמדובר על עסק שעדיין לא מגלגל כספים ובעצם אין לו הכנסות. למרות זאת ישנם פתרונות, וכדי לבחור את זה שהכי מתאים לכם כדאי לפנות ליועץ כלכלי מומחה. דרך קונטקט תוכלו להגיע ליועצים בעלי ניסיון רב בעבודה עם עסקים חדשים ובהתאם בקיאות לגבי המאפיינים הספציפיים של השגת הלוואות עבורם.
בנקים
מקור האשראי העיקרי במשק הוא הבנקים וגם גיוס הלוואה לעסק בהקמה יכול להתבצע מולם. לבנק פועלים למשל ישנה קרן שקהל היעד שלה הוא עסקים קטנים ובינוניים, כולל כאלה שעדיין לא נהנים מהכנסות שוטפות, ודרכה תוכלו לקבל עד 500,000 ש"ח לפרק זמן של עד 6 שנים (כולל 12 חודשי גרייס).
גם בנקים אחרים מעניקים הלוואות: בבנק אגוד למשל תוכלו לקבל סכום של עד 40,000 ש"ח בלי ערבים ובלי בטחונות, גם אם אינכם לקוחות של בנק זה. המחיר הוא ריבית גבוהה יחסית של פריים פלוס 7.5% (נכון ל-2019 ריבית הפריים היא 1.75%). בכל מקרה מומלץ לפנות למספר בנקים כדי שתוכלו לבחור מבין מספר הצעות את זו המשתלמת ביותר.
הלוואה בערבות מדינה
המכשול העיקרי בדרך לקבל הלוואות לעסקים בהקמה הוא החשש של הבנקים מפני אובדן הכסף, שכן מדובר בעסק שעדיין לא מציג רווחים ולמעשה אפילו לא פעילות. ערבות מדינה על ההלוואה מספקת לבנק את הביטחון הדרוש לו - ולעסק החדש את הכסף שהוא זקוק לו.
עסקים בהקמה יכולים לקבל במסלול זה עד 500,000 ש"ח לתקופה של עד 5 שנים (כולל 6 חודשי גרייס). שיעור הריבית המקסימלי הוא פריים פלוס 3.5%. עוד כדאי לדעת שישנם 4 גופים פיננסיים שמעניקים בפועל את הכסף, ושיש הבדל בריביות ביניהם. בשנים 2016-2018 גובה הריבית הממוצע לעסק קטן היה 4.43% בבנק לאומי ומנורה, 4.45% במיטב דש ובנק אוצר החייל, 4.87% במרכנתיל ועמיתים ו-4.92% באלטשולר, הפניקס ובנק מזרחי.
התהליך לקבלת הלוואה בערבות מדינה לעסק בהקמה מתנהל מול 2 חברות שנבחרו לכך - BDSK ו-GSE. נדרשים ביטחונות בשיעור 10% על סכומים של עד 300,000 ש"ח ועוד 25% על הסכום שמעבר לרף זה.
קרנות
עוד אופציה שאליה יכולים לפנות עסקים בהקמה כדי לגייס כסף חיוני לתחילת הדרך הוא קרנות שונות. בין האפשרויות העיקריות:
* קרן נתן - עד 240,000 ש"ח לעסק בהקמה של יזם ללא עסקים קדומים ועם ניסיון נוכח בתחום הפעילות. זוהי הלוואה ללא ריבית לפרק זמן של עד 3 שנים.
* קרן קורת - מתאימה לעסקים חברתיים או זעירים (עד 30,000 ש"ח לפרק זמן של 36 חודשים), נשים מהמגזר הערבי (עד 10,000 ש"ח לשנה או שנתיים), ועסקים של ישראלים יוצאי אתיופיה שנמצאים בארץ 15 שנים או יותר (סכום ההלוואה המקסימלי הוא 150,000 ש"ח, תקופת ההחזר עד 60 חודשים).
* עמותת סולם יעקב - מעניקה הלוואות ללא ריבית לעסקים חדשים בסכום של עד 100,000 ש"ח וכן ליווי צמוד של מנטור מנוסה.
* קרן גליל מערבי / קרן דטרויט / קרן מיאמי / קרן פיטסבורג / קרן בולטימור - קרנות השייכות לסוכנות היהודית אשר מעניקות הלוואות של עד 400,000 ש"ח לפרק זמן של עד 6 שנים בריבית פריים פלוס 1.5%. לכל קרן קהל יעד אחר לפי אזור גיאוגרפי: קרן דטרויט מתאימה לעסקים בהקמה במגדל העמק, מועצה מקומית עמק יזרעאל ונצרת עילית, קרן בולטימור לעסקים באשקלון וסביבתה, קרן פיטסבורג לעסקים בכרמיאל והאזור, קרן מיאמי מתמקדת באור עקיבא וקרן גליל מערבי, כפי שניתן להבין משמה, מסייעת לעסקים בגליל המערבי.
האגודה הישראלית להלוואות בלי ריבית
האגודה הישראלית להלוואות בלי ריבית (IFLA) מפעילה מסלול ייעודי לעסקים בהקמה. הסכום המרבי הוא 90,000 ש"ח, תקופת ההחזר היא עד 45 חודשים, נדרשים 2-3 ערבים ולאחר החזר הלוואה זו ניתן לקבל עוד הלוואה ללא ריבית לעסק בסכום של עד 180,000 ש"ח.
מימון חוץ בנקאי
קטגוריה רחבה שכוללת את חברות האשראי, גופים כמו מימון ישיר ועוד שלל חברות חוץ בנקאיות עם רישיון מטעם משרד האוצר לעסוק בתחום האשראי.
חברות אלה מתאפיינות בגמישות רבה ולכן מעניקות הלוואות לעסקים בהקמה גם במקרים שבהם הבנקים סירבו לסייע. המחיר הוא הריבית היחסית גבוהה - סביב ה-10% ולפעמים גם יותר.
מימון המונים
הטכנולוגיות המתקדמות מאפשרות לכל עסק בהקמה לפנות ישירות לציבור הרחב על-מנת שזה ישקיע בו. היתרון העיקרי הוא שלא מדובר בהלוואה שהעסק נדרש להחזיר תוך פרק זמן מסוים - אלא בכסף שניתן תמורת הבטחה למוצרים עתידיים (אחרי שיושלם הפיתוח) ולפעמים אפילו בלי תמורה.
החיסרון הוא שלא קל לשכנע אנשים להשקיע בעסק שעדיין לא קיים ובעצם בחלום. הפלטפורמות הבולטות למימון המונים הן קיקסטרטר, הדסטארט, Fundit, מימונה ו-Giveback. קחו בחשבון שקמפיין גיוס הכסף מחייב השקעת זמן ויצירתיות.
הלוואות P2P
עוד אופציה לגיוס הלוואות לעסקים בהקמה שמתאפשרת בזכות טכנולוגיה חדשנית היא P2P - הלוואה שבה נותן הכסף הוא אדם פרטי. הסכום ושיעור הריבית תלויים באינטראקציה הספציפית ביניכם לבין אותם אנשים שמוכנים להעניק הלוואות. בדרך כלל הריבית תהיה גבוהה יחסית, אבל אם תצליחו לעורר אמון ייתכן שתגייסו את הסכום הדרוש לכם בתנאים אטרקטיביים.
הפלטפורמות העיקריות שדרכן מתבצעים השידוכים הנ"ל הן טריא, בלנדר, ביזלנד, מיטב דש הלוואות, קרדיטפלייס ו-BTB Israel. משרד האוצר מפקח גם על הפעילות בפלטפורמות אלה.
איך להבטיח הצלחה בגיוס הכסף?
גם כשישנן כאמור אפשרויות רבות מאוד של הלוואות לעסקים בהקמה עדיין לא מובטחת לכם הצלחה בגיוס הכסף. כדי למקסם את הסיכוי להשיג את הכסף הדרוש לכם להקמת העסק והגשמת החלום, בתנאים הטובים ביותר האפשריים, כדאי להיעזר בשירותיו של יועץ כלכלי עם ניסיון ספציפי בליווי עסקים שעדיין אין להם פעילות והכנסות.
כל מה שעליכם לעשות לשם כך, הוא להשאיר את הפרטים שלכם בטופס המצורף מטה ואנו נשלח אליכם עד 3 הצעות של יועצים כלכליים מומלצים המתמחים בגיוס הלוואות לעסקים בהקמה.
המערכת שלנו שולחת אליכם אך ורק הצעות עם רלוונטיות מלאה לנתוני הבקשה שלכם.
בואו לחסוך זמן, מאמץ וכסף רב - במקום אחד!
קונטקט - לעמוד בציפיות - CONTACT