מדד המחירים לצרכן 2020 - מהו ואיך הוא משפיע על מסלול המשכנתא?

עומדים לפני נטילת משכנתא מהבנק?
הגעתם לפה בדיוק בזמן!
בעזרת יועצי המשכנתאות המקצועיים שלנו, אנחנו נדאג שתקבלו את תמהיל המשכנתא שלכם בתנאי החזר מעולים ועם מסלולי משכנתא משתלמים שיחסכו לכם הרבה כסף לאורך כל תקופת המשכנתא!
אחד הדברים המרכיבים את מסלול המשכנתא הוא המדד. בכתבה זו נסביר מהו מדד המחירים לצרכן, האם כדאי להכניס אותו למסלול המשכנתא, מה משפיע על נתוני המדד ומהן המגמות לשנת 2020.
מהו מדד המחירים לצרכן?
ישנם הרבה סוגים של מדדים בעולם הפיננסי, אבל כשמדובר במשכנתא, מתכוונים למדד המחירים לצרכן.
תפקיד המדד הוא להראות לנו בכמה השתנו במחירים ביחס לחודש לשעבר. את מה מודדים? הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בנתה כעין סל מוצרים בסיסי של משפחה ישראלי ממוצעת, הכולל את מחירי הדיור, מחירי הדלק, מחירי הפירות והירקות, מחירי טכנולוגיה, מחירי הביגוד וההנעלה ועוד. הלשכה בודקת כמה עולה סל מוצרים כזה היום ולאחר חודש היא בודקת שוב כמה עולה בדיוק אותו סל מוצרים ועל פי זה מתפרסם המדד. כאשר אנחנו יודעים את ההפרש בין חודש אחד לשני, אנחנו בעצם יודעים אם המחירים עלו או ירדו ובכמה.
איך מדד המחירים לצרכן קשור למשכנתא?
לצורך ההסבר נעזר בדוגמה:
אם לקחנו מסלול משכנתא צמוד מדד בגוה של 500,000 ש''ח ל 20 שנה, בריבית של 2.5% + מדד, התשלום החודשי שלנו יהיה 2661 ש''ח. במידה ויום לאחר מכן המדד עלה באחוז אחד אז מה שיקרה זה שהקרן תגדל בדיוק האחוז, זאת אומרת שהחוב יעמוד על 505,000 ש''ח ובנוסף, ההחזר החודשי יעלה ונשלם 2687 ש''ח. גם כאשר המדד יורד, קרן ההלוואה יורדת ויחד איתה יורד ההחזר החודשי.
מדד המחירים לצרכן ב 2020
מדד המחירים לצרכן עלה ב - 0.7% בחודש מאי 2019, הרבה מעבר לצפיות האנליסטים. מחירי הדירות אף הם ממשיכים בעלייה והשימו עלייה של 1% בשנה האחרונה.
בשנה האחרונה עלה מדד המחירים לצרכן ב 1.5%. מדובר בעלייה חדה מזו שהעריכו האנליסטים שצפו עלייה של 0.6%.
מחוז הצפון בולט בעליית מחירי הדיור
בהשוואה למחירי העסקאות שבוצעו בחודשים מרץ - אפריל 2020 והעסקאות שבוצעו בחודשים פברואר - מרץ, נמצא שמחירי הדירות עלו ב 0.5% והשלימו בשנה האחרונה עלייה של 1.0%.
מדדי מחירי הדירות לפי מחוזות: ירושלים - 1.5%, צפון - 2.9%, חיפה - 0.1%, תל אביב 0.2%. במרכז ובדרום נרשמו ירידות, במרכז ירידה של 0.1% ובדרום - 0.3%.
איך מדד המחירים לצרכן משפיע על ריבית המשכנתא?
למרות שהאינפלציה עלתה ל-1.5% שנה האחרונה (מ-1.3% באפריל) לא נראה שצפויה העלאת ריבית בקרוב, זאת משום סימני התמתנות בפעילות הכלכלית, כגון השקל החזק והתגברות של הסיכונים הגלובליים.
כזכור מדד אפריל היה נמוך מהצפוי ועלה ב-0.3% (כשהציפיות היו ל-0.5%) ובעקבותיו ירד קצב האינפלציה בשנה האחרונה ל-1.3%. על פי הנחיות בנק ישראל יוצא שקצב אינפלציה שנתי הנמוך מ-2% לא ימנע מהוועדה המוניטרית של הבנק להעלות את הריבית, אם היא תהיה סבורה שהתנאים מתאימים לכך, ואולם לנוכח הציפיות להורדת הריבית בארה"ב ובמרבית המדינות המערביות ירד משמעותית הסיכוי שבנק ישראל יעלה בזמן הקרוב את הריבית. הצפי בשווקים הוא כי ריבית הבנק תעמוד בסוף השנה על 0.34% (לעומת 0.25% כיום).
מה חשוב לזכור?
כל אלו הערכות והמוכנות של השוק לאינפלציה - מדד. בפועל הדברים יכולים להראות אחרת ולאף אחד אין באמת את היכולת לנבא במדויק מה תהיינה התוצאות הסופיות. לכן, כשבונים תמהיל משכנתא חייב לקחת בחשבון למה זמן נלקחה ההלוואה כדי להתאים את המסלול לצמוד מדד או לא. אנו ממליצים להעזר ביועצי המשכנתאות שלנו, כאן בקונטקט, שיבנו עבורכם את התמהיל המדוייק עבורכם והמותאם ביותר ליכולות הפיננסיות שלכם.
השאירו בטופס כאן למטה את הפרטים שלכם והמערכת החכמה של קונטקט תסרוק עבורכם עשרות נותני שירות בתחום המשכנתאות העונים במדוייק על פרופיל הבקשה שלכם!
המערכת שלנו תשלח אליכם עד 3 הצעות מחיר מיועצי משכנתא מומלצים באזור מגוריכם המתמחים במיוחד בבניית תמהיל משכנתא חכם ובחירת מסלולי משכנתא חסכוניים.
בואו לחסוך זמן, טרחה וכסף במקום אחד!
קונטקט - לעמוד בציפיות.