מה עושים עם המשכנתא בתהליכי גירושין?

אתם בהליכי גירושין ולא יודעים מה לעשות עם המשכנתא?
מי משלם וכמה?
הגעתם בדיוק למקום הנכון בזמן הנכון!
בעזרת יועצי המשכנתא המומחים שלנו תוכלו להבטיח לעצמכם חלוקה הוגנת של תשלומי המשכנתא או סגירת החוב בבנק בצורה הטובה ביותר ללא תקלות או דברים נוספים שלא ידעתם עליהם.
רבים מהזוגות בישראל רוכשים דירה ונאלצים לקחת משכנתא לשנים רבות בין 20-30 שנים. לצערנו חלקם מחליטים להתגרש אחרי מספר שנים ומוצאים את עצמם בדילמה גדולה, מה עושים עם הדירה? מה עושים עם המשכנתא בהליך גירושין?
תהליך הגירושין לא נעים לאף אחד, הוא מלווה ברגשות עזים ובתעצומות נפש ועכשיו צריך גם להיות מציאותיים ותכליתיים לגבי חלוקת הרכוש המשותף, החסכונות, המשמורת על הילדים ועוד. מומלץ שתגיעו בינכם להסכמות על הכל. בכתבה זו נעסוק בשאלה: מה קורה עם המשכנתא בתהליך גירושין.
מה קורה עם תשלומי המשכנתא?
במידה ויש לכם משכנתא על הבית, אתם חייבים להמשיך לשלם את התשלום החודשי למשכנתא תוך כדי הליך הגירושין לא משנה מי מבינכם משלם. רצוי שתגיעו להסכמה ביניכם על התשלום, זה יכול להעשות בצורה שאחד ישלם והשני מחזיר לו את החלק היחסי, או להגיע להסכמה מראש שרק אחד מכם משלם את כל הסכום. במידה ואחד מכם מסרב לשלם את חלקו בתשלום המשכנתא, הצד השני יכול לתבוע בתביעה אזרחית את סכום התשלומים שלא שולמו. רצוי כמובן להימנע ממצב כזה.
חלוקת תשלום המשכנתא
מאחר והמשכנתא היא חוב של שניכם, חלוקת התשלום אמורה להיות שווה בשווה ביניכם למרות שעל האב חלה האחריות לתשלום עבור דיור נאות כלפי הילדים. יכול להיות מצב שחלוקת התשלום תהיה שונה כשרוב הנטל יוטל על האב עד לגובה של שכר דירה סביר, אם יהיה הפרש בין שכר דירה סביר לבין תשלום המשכנתא בפועל האשה תצטרך להוסיף את ההפרש. כמובן שכל זה תלוי גם בהסכם שביניכם.
אם לאישה אין יכולת להשלים את יתרת הסכום, תיאלצו למכור את הדירה, להחזיר את המשכנתא ולחלק את יתרת הסכום שווה בשווה ביניכם. במקרה כזה, יצטרך האב לדאוג לשלם עבור שכר דירה כקורת גג לילדיכם. אם לאישה אין יכולת לשלם את ההפרש בתשלום החודשי, יישא האב בתשלום החודשי עד למכירת הדירה.
מה עושים אם אחד מבני הזוג רוצה להישאר בדירה?
כאשר אחד מכם רוצה להישאר בדירה, יש לבדוק אם קיימת אפשרות לקנות את החלק של בן הזוג השני. נניח שהאשה רוצה לקנות אל החלק של הגרוש שלה, והדירה שלהם שווה 1.4 מיליון. קיימת יתרת משכנתא על הבית של 400 אלף שח. האשה תוכל לקבל משכנתא עד 700 אלף שח כולל המשכנתא שכבר קיימת, כלומר תוכל לקבל עוד 300 אלף שח ואת ה 400 אלף הנותרים תצטרך להוסיף מכספים אחרים.
במקרה שאין בכלל משכנתא על הדירה, אז יוכלו כל אחד מבני הזוג לקחת משכנתא בגובה של עד 50% מערך הדירה על פי הערכת שמאי מקרקעין ולשלם לצד השני את מה שמגיע לו. הדירה תעבור בטאבו שם בן הזוג הקונה. התנהלות כזו של משכנתא בהליך גירושין היא אידיאלית כשיש הסכמה בין הצדדים ואין מלחמות. יכול להיות שתנאי המשכנתא החדשים יהיו כאלו שלא תוכלו לעמוד בהם לבדכם בין אם זו האשה או הבעל ואז שוב הברירה היחידה שלכם תהיה למכור את הדירה להחזיר את המשכנתא הקיימת ולחלק את היתרה בינכם שווה בשווה.
מה קורה במצבים מורכבים של אי הסכמות?
אז הסיפור הרבה יותר מורכב ולפעמים בלתי אפשרי. הבנק יכול לבקש מכם אחד משני הדברים הבאים: או שהצד שמוכר (הגרוש/ה) יהיה רשום בטאבו על הדירה עד שיעברו אליו הכספים ויכול לבקש שהמוכר (הגרוש/ה) יסיר את שמו מהרישום בטאבו לפני העברת הכספים. הליך זה נקרא ע"י הבנקים "משכנתא בפועל". חשוב מאד שאתם תגיעו להסכמה בינכם עוד לפני שתיגשו לבנק לממש את המשכנתא החדשה בהליך הגירושין.
כדי שהליך כזה יעבור באופן תקין, אתם חייבים לשלם את כל תשלומי המשכנתא הנוכחית במלואם, שאם לא כן דירוג האשראי של שניכם ייפגע וכאשר תרצו לבצע הליך כזה של לקיחת משכנתא לבדכם אתם תתקלו בקשיים בבנק.
לסיכום:
כדאי להתייעץ עם עו"ד או בורר, לגבי חלוקת הרכוש. כך תפיקו את הטוב ביותר שאתם יכולים מההליך הזה ותתחילו לחיות את חייכם החדשים בטוב.
לגבי המשכנתא, התייעצו עם יועץ משכנתא מקצועי מה הדבר הנכון לעשות במצב הנתון, לפני שאתם ניגשים לבנק. זה יכול לחסוך לכם עשרות אלפי שקלים אם לא יותר לאורך חיי המשכנתא.
מלאו את הפרטים שלכם בטופס ותוכלו לקבל עד 3 הצעות מחיר מיועצי משכנתאות מקצועיים ומנוסים במיוחד בתחום של משכנתא בהליכי גירושין.
המערכת החכמה שלנו סורקת עבורכם ומתאימה לכם את נותן השירות המתאים בדיוק לפרופיל בקשתכם.
חסכו זמן, כסף וטרחה מיותרת - במקום אחד!
קונטקט - לעמוד בציפיות -CONTACT